Pasta med Gorgonzola Sauce

From Yggenyk
Revision as of 14:01, 1 December 2024 by WikiSysop (talk | contribs) (Created page with "{{Saucer}} {{Frokostretter}} {{Hovedretter}} Essentials of Classic Italian Cooking / af Marcella Hazan. * 113 g gorgonzola (se indledende bemærkninger ovenfor), opbevaret ved stuetemperatur i 6 timer * 80 ml mælk * 50 g smør * 120 ml kraftig piskefløde * 250 g pasta * 40 g friskrevet parmigiano-reggiano ost, plus ekstra ost ved bordet * Salt Anbefalet pasta: tagliatelle, penne, fettuccine, rigatoni eller garganelli.<br> Kom gorgonzola, mælk, smør og en eller to...")
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to navigation Jump to search

Essentials of Classic Italian Cooking / af Marcella Hazan.

  • 113 g gorgonzola (se indledende bemærkninger ovenfor), opbevaret ved stuetemperatur i 6 timer
  • 80 ml mælk
  • 50 g smør
  • 120 ml kraftig piskefløde
  • 250 g pasta
  • 40 g friskrevet parmigiano-reggiano ost, plus ekstra ost ved bordet
  • Salt

Anbefalet pasta: tagliatelle, penne, fettuccine, rigatoni eller garganelli.

Kom gorgonzola, mælk, smør og en eller to knivspids salt i en gryde, og tænd ved middel varme.
Rør rundt med en grydeske, mos osten med bagsiden af ​​skeen og bland den med mælk og smør, når den begynder at opløses.
Kog i et minut eller to, indtil saucen har en tæt, cremet konsistens.
Tag af varmen, indtil du næsten er klar til at dræne pastaen.

Husk, at hvis du bruger frisklavet pasta, vil den koge på få sekunder, og saucen skal genopvarmes i cirka 1 minut.

Kort før pastaen er kogt tilsættes den piskefløde til saucen og der røres ved middel-lav varme, indtil den er delvist reduceret.
Tilsæt den kogte afdryppede pasta, og vend med saucen. Tilsæt de 40 g revet parmesan og vend grundigt for at smelte det.
Server straks, direkte fra panden, med yderligere revet ost på siden.

Serveres på tallerkner pyntet med stykker af parmaskinke på toppen.

id=siteTree