På yggenyk.dk bruger vi cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på yggenyk.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik.
Kagemand
<seo title="Opskrifter" />
Ingredienser
- 500 g mel
- 200 g margarine
- 50 g suker
- 50 g gær
- 2 æg
- 2 dl mælk
Fyld (Remonce)
- 200 g margarine
- 200 g mørk farin
- 2 spsk kanel
Pynt
- 250g flormelis til glasur
- Lakridspinde
- Vingummi bamser
- Snørebånd
- Chokoladepastiller
- andet 'pænt' slik
Fremgangsmåde
Opløs gær og sukker i mælken.
Æggene røres i.
Margarinen smeltes (nemt i mikrobølgeovn) og tilsættes. Pas på den ikke er for varm for gæren.
Melet røres i og dejen æltes.
Dejen hæver en times tid.
Fyldet røres sammen med en gaffel. Magarinen kan lunes lidt i mikrobølgeovn først, det gør det meget nemmere, men husk den må ikke smelte helt.
Dejen æltes og formes derefter til en kagemand på en bradepande med bagepapir. Papiret skal gå op ad siderne så fyldet ikke kan løbe ind under papiret når den bages.
Fyldet smøres ud over kagemanden med en bordkniv dyppet i varmt vand.
Kagemanden efterhæver ca. 15 min.
Bag ved 225° i ca. 15 min. Hold godt øje med at fyldet ikke bliver brændt.
Pynt
Flormelis udrøres med nogle spiseskefulde kogende vand til en tyk glasur.
Lav et kræmmerhus af en trekant madpapir eller bagepapir til at sprøjte glasuren ud med, det er en god ide at bruge en klipsemaskine til at holde det sammen med.
Når kagen er kølet lidt af pyntes den med slik (klæbet fast med glasuren).
<google>DANSK</google>