[dismiss]
På yggenyk.dk bruger vi cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på yggenyk.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik.
Surdejsbrød
Jump to navigation
Jump to search
<seo title="Opskrifter" />
Ingredienser
Til brød/boller
- 20 g gær (10 g hvis det hæver i køleksab til dagen efter)
- 400 g surdej
- 11 dl vand
- 150 g hvedekerner
- 4 store tsk salt
- 475 g durum mel
- 1350 g hvedemel
- 1,5 dl olie
Til ny surdej
- 150 g rugmel
- 3 dl vand
- ½ tsk salt
Fremgangsmåde
Kom 400 g surdej i en skål (husk at gemme noget, til næste gang).
Tilsæt gær, salt og vand og rør til gæren er opløst.
Kom olie og alt melet i, og rør dejen mindst 15 min i en røremaskine.
Imens dejen rører, røres resten af surdejen op med 150 g sigtet rugmel, 3 dl kogt vand og ½ tsk salt.
Kom dejen i køleskabt til dagen efter.
Dejen formes til brød eller boller, og bages ca. 25-30 minutter ved 180 varmluft.
<google>DANSK</google>