På yggenyk.dk bruger vi cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på yggenyk.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik.
Fava - Φάβα
Græsk: φάβα, udtales FAH-vah
Ingredienser
- 2 dl kogte gule ærter
- ca. 1/2 dl olivenolie
- saft af 1/2 citron
- 3 fed presset hvidløg
- 1/2 tsk. spidskommen
- 2 tsk. salt + salt til kogevandet
Til pynt
- 1/2 rødløg i tynde både
- oliven
- lidt olivenolie
Fremgangsmåde
Ærterne udblødes natten over. Visse typer (Unifood) skal ikke udblødes, se hvad der står på posen.
Kog ærterne i saltet vand (2 tsk) i 1 time.
Hæld vandet fra.
Mens ærterne stadig er varme tilsættes presset hvidløg, spidskommen, citronsaft, olivenolie, salt og peber.
Mos ærterne med en stavblender til de har en ensartet konsistens.
Favaen afkøles i køleskab.
Anret retten på portions tallerkner eller i et fladt fad.
Pynt med oliven, ganske tynde både af rødløg og hæld lidt olivenolie på.
Serveres med friskbagt brød. F.ek Focaccia.
<google>DANSK</google>