På yggenyk.dk bruger vi cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på yggenyk.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik.

Cordon Bleu

From Yggenyk
Revision as of 16:39, 26 June 2011 by WikiSysop (talk | contribs) (Created page with '{{Opskrifter}} Fra fransk cordon bleu 'blå bånd', oprindelig brugt om ridder af den franske helligåndsorden stiftet 1578, hvis orden var ophængt i et blåt bånd; siden også…')
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to navigation Jump to search

Fra fransk cordon bleu 'blå bånd', oprindelig brugt om ridder af den franske helligåndsorden stiftet 1578, hvis orden var ophængt i et blåt bånd; siden også betegnelse for en fremragende kvindelig kok med tanke på det blå forklædebånd og endelig anvendt om fremragende ting i almindelighed.

Ingredienser

  • 4 pæne skiver kalve-inderlår (Wienerschnitzel)
  • 4 skiver kogt røget skinke
  • 4 skiver ost
  • sennep
  • salt
  • peber
  • smør
  • olie

Fremgangsmåde

Hvis skiverne er tykke kan man skære en lomme i dem, ellers bankes de forsigtigt flade så de kan foldes sammen om ost, sennep og skinke.
Luk dem pænt sammen med kødnåle. Krydr med salt og peber og steg dem 1½ min på hver side, i en blanding af smør og olie.

<google>DANSK</google>