Durum brød

From Yggenyk
Revision as of 11:33, 6 August 2011 by WikiSysop (talk | contribs) (→‎Fremgangsmåde)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to navigation Jump to search

Ingredienser

  • 500 g Durummel
  • 3 dl lunkent vand
  • 15 g gær
  • 3 tsk salt

Fremgangsmåde

Gæren røres ud i det lunkne vand sammen med saltet.
Melet kommes i, og det hele æltes sammen, til dejen er glat. (ca. 5 min i en røremaskine, ikke længere, så bliver dejen klistret)
Lad brødet hæve tildækket i 40 min - 1½ time.
Det kan også hæve i køleskab til dagen efter, eller man kan gemme noget af dejen i køleskab, f.eks. til pizza dagen efter.
Brødet formes, som boller eller brød, og hæver tildækket i ca. 40 min - 1 time.
Rids brødet på langs med en kniv, og pensles med vand.

Bages bages ved 180º varmluft i ca. 30 - 45 minutter til det har en sprød skorpe, brød lidt længere end boller.

<google>DANSK</google>

id=siteTree