På yggenyk.dk bruger vi cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på yggenyk.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik.
Hjemmelavede flødeboller
Ingredienser
- 300 g sukker
- 1 dl vand
- 150 g past. æggehvider
- 250 g chokolade mørk chokolade
Fremgangsmåde
Chokoladen smeltes i vandbad.
Guf
300 g sukker og 1 dl vand koges op og koger i 2 min.
150 g past. æggehvider piskes let og sukkerlagen tilsættes langsomt.
Guffet piskes stift med en hånd-mikser ved middel hastighed i ca. 15 min.
Guffet sprøjtes på mariekiksene med en plastikpose, og flødebollerne bages i 5 min. ved 180 °C, så de får en fast over-flade.
Efter afkøling pensles eller overhældes med smeltet chokolade.
Tips: Sukkerlagen er klar, når den er gylden i kanten. Hældes i kogende (121ºC), direkte fra blusset.
<google>DANSK</google>