På yggenyk.dk bruger vi cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på yggenyk.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik.

Kylling i hvidvin

From Yggenyk
Revision as of 08:14, 11 March 2012 by WikiSysop (talk | contribs) (Created page with '{{Opskrifter}} ====Ingredienser==== * 1 kylling * 1 kvist frisk rosmarin * 2 spsk olivenolie * 1 flaske hvidvin * Salt & peber * 2-3 fed hvidløg * fintrevet peberrod * ½ pakke…')
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to navigation Jump to search

Ingredienser

  • 1 kylling
  • 1 kvist frisk rosmarin
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 flaske hvidvin
  • Salt & peber
  • 2-3 fed hvidløg
  • fintrevet peberrod
  • ½ pakke smør
  • en sjat fløde

Fremgangsmåde

Rør smør, hvidløg, fintrevet peberrod og lidt salt sammen til en kryddersmør.
Rens kyllingen og del den i 2 halve.
Krydr kyllingen på alle sider med salt, rosmarin og peber.
Læg de 2 kyllingestykker i et fad, og sæt det i ovnen ved 180º varmluft. Efter 20-30 minutter tilsættes hvidvinen , lidt af kryddersmøret fordeles på oversiden af kyllingen, og kyllingen dækkes med folie. Det er vigtigt med folien, for ellers bliver peberroden svedet.
Kyllingen skal ialt stege ca. 5 kvarter til 1½ time. Kom lidt mere kryddersmør over hvert 10-15 minut.
De sidste 15 minutter, kommes en sjat piskefløde i fadet.

Serveres med løse ris og salat.

<google>DANSK</google>