På yggenyk.dk bruger vi cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på yggenyk.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik.
Falafel
Ingredienser
- 300 g kikærter udblødt i ca 12 timer
- 100 g hestebønner (foul) fås på dåse
- 3 skiver toast / hvidt brød opblødt i vand
- 1-2 spsk falafelkrydderi - blandings krydderi (koriander, spidskommen, kanel, allehånde, muskatnød, peber)
- 1 lille bundt friske koriander
- salt
- peber
- 1 l vindruekerneolie til stegning
Fremgangsmåde
Kom kikærter, hestebønner, falafelkrydderi, fint snittede koriander, ½ snittet chili, hvidløg og det opblødte brød i en foodprocessor og blend det sammen.
Tilsæt undervejs lidt vand for at opnå den rette konsistens. Blandingen skal være ensartet, uden på nogen måde at være flydende.
Smag den til med salt og peber.
I en dyb gryde, opvarmes olien til max 160º grader.
Form falafel mellem en spiseske og hånden, og sænk nogle stk ned i olien ad gangen, og steg dem gyldne.
Tag dem op og læg dem på fedtsugende papir.
<google>DANSK</google>