På yggenyk.dk bruger vi cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på yggenyk.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik.

Grøn bønnesalat

From Yggenyk
Revision as of 16:34, 10 April 2013 by WikiSysop (talk | contribs)
Jump to navigation Jump to search

Ingredienser

  • 600 g frosne grønne bønner - Haricots Verts
  • 1 løg
Dressing
  • 2/3 dl olie
  • 1/3 dl hvid balsamico eddike eller 1/4 dl hvidvins eddike
  • 1 tsk salt
  • 2 knivsids peber
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk (med top) sennep
  • 2 fed hvidløg

Fremgangsmåde

Lav dressingen først, kom det hele i en melryster og ryst kraftigt til dressingen har en halvtyk uklar konsistens.

Tag en stor gryde, og kom 2-3cm vand i bunden.
Bring vandet i kog.
Når vandet koger hældes posen med bønner i, og der drysses med 1-2 tsk salt. Læg låg på, og lad bønnerne koge i dampen i 5 min.

Imens bønnerne koger pilles løget, og hakkes fint med en kniv.

Fordel bønnerne i et fladt fad, og drys de hakkede løg over.
Mens bønnerne stadig er varme, hældes dressingen over.
Lad bønnesalaten hvile i køleskabet til den er helt kold.

<google>DANSK</google>

id=siteTree