Tortellini i cremet gorgonzolasauce

From Yggenyk
Revision as of 21:49, 11 August 2013 by WikiSysop (talk | contribs)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to navigation Jump to search

Ingredienser

  • 500 g frisk tortellini (eller anden pasta)
  • revet parmesanost
sauce
  • 1/4 l frisk piskefløde
  • 80 gram gorgonzolaost
  • 80 gram smør
  • 4 spsk revet parmesan
  • en håndfuld basilikumblade
  • ½ tsk groft salt
  • ½ tsk groft peber
  • friskrevet muskatnød
  • evt 6 skiver parmaskinke
Fremgangsmåde

Kom fløden i en lille gryde og kog den forsigtigt under omrøring 15-20 min til den bliver cremet.

Kog pastaen i en anden gryde imens.

Skær gorgonzolaen i mindre stykker, og kom den og smørret i gryden.
Pisk det sammen til osten er smeltet.
Kom revet muskatnød, salt og peber i og smag til.

Kom pastaen i en forvarmet skål, hæld sovsen over og bland det hele godt.
Kom basilikum blade i og drys parmesan osten på vend det hele godt.
Hvis det skal serveres som selvstændig ret, kan man komme 6 skiver parmaskinke klippet i mindre stykker i.

Serveres med godt brød, og en skål revet parmesanost til at drysse over.

<google>DANSK</google>

id=siteTree