Dhal

From Yggenyk
Revision as of 10:25, 2 February 2014 by WikiSysop (talk | contribs)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to navigation Jump to search

Dhal er en central ret i det indiske køkken. Den er for det meste tilberedt af bælgfrugter, særligt linser, men til tider også Kikærter, bønner eller ærter.

Ingredienser

  • 550 g røde eller gule linser, eller flækærter
  • 3 dåser hakkede tomater
  • 1 løg
  • 1 dl olie
  • 8 spsk madraskarry
  • 1 spsk spidskommen
  • 1 tsk stødt chilli (ikke så stærk f.eks. Sanat Maria - Original Chilli Powder)
  • 1 spsk rørsukker
  • 1 knivspids cayennepeber
  • 1 spsk finthakket ingefær
  • 6 knuste kardemommekapsler (uden skaller)
  • 6 fed hvidløg
  • saften fra 1 citron
  • 2 tsk salt
Tilbehør
  • et bundt frisk koriander
  • 1½ dl græsk yoghurt
  • 1 spsk ristet grovknust spidskommen

Fremgangsmåde

Linserne skylles godt og dryppes af i en sigte.
Hak løg og hvidløg fint og steg det klart i olien, tilsæt karry og de andre krydderier, lad dem stege lidt med.
Tilsæt tomaterne og lad dem stege lidt, når de begynder at koge ud kommes linserne i. Kom vand på til det dækker godt og vel, ca. 2,5 l.
Hold øje med gryden hele tiden det brænder MEGET NEMT på.
Lad det simre ved meget SVAG varme 1 times tid, og rør med jævne mellemrum så det ikke brænder på, tilsæt evt. et par deciliter vand hvis det bliver for tykt undervejs.
Smag til med citronsaft, krydderier og evt. lidt mere vand hvis den er meget tyk.
Server suppen med en skål drænet yoghurt til, som man selv kan komme oveni, korianderblade, ristet spidskommen og Naan brød.

<google>DANSK</google>

id=siteTree