På yggenyk.dk bruger vi cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på yggenyk.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik.

Lakselasagne

From Yggenyk
Revision as of 16:47, 23 April 2014 by WikiSysop (talk | contribs)
Jump to navigation Jump to search

<seo title="Opskrifter" /> 4 personer, kan med fordel laves i dobbelt størrelse, det er samme arbejde og så er der (næsten) til 2 dage

Ingredienser

  • 600 g frosset helbladet spinat
  • 175 g røget laks i tynde skiver
  • 1/2 liter mornay sauce
  • 1/4 liter piskefløde
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 250 g lasagneplader
  • 100 g revet ost
  • lidt mølk

Fremgangsmåde

Skær laksen i tynde strimler, hvis det er et helt stykke så i smalle skiver.

Kom den frosne spinat i en tykbundet gryde.
Damp spinaten ved kraftig varme og under omrøring ca. 10 min. til vandet er fordampet.
Tilsæt fløden og kog den ind ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 10 min.
Tilsæt citronsaft, salt og peber.

Saml lasagnen i lag (juster med mælk så der ikke er luft i lagene):

Spinat
Mornay Sauce
Lasagneplader

Spinat
Mornay Sauce
Lasagneplader

Spinat
Mornay Sauce
Lasagneplader

Spinat
Mornay Sauce
Lasagneplader
Mornay Sauce

Del spinatstuvningen i 4 portioner og laksestrimlerne i 3 portioner. Læg lagvis i et ovnfast fad (ca. 5 x 17 x 29 cm) - en lasagneplade, en portion spinatstuvning og 1/3 laks. Slut med spinatstuvning.

Bagetid: ca. 45 min ved 175° varmluft, læg et stykke staniol over hvis den begynder at få for meget farve ovenpå.
Drys med osten når der er ca. 15 min tilbage.

<google>DANSK</google>