På yggenyk.dk bruger vi cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på yggenyk.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik.
Sandwich
Æggesandwich
Ingredienser
- 4 hårdkogte æg
- ca 3 spsk mayonnaise, gerne hjemmerørt
- 1 spsk cremefraiche
- 3-4 spsk karse
- en smule karry
- salt og peber
Fremgangsmåde
Bland mayonnaisen med cremefraiche. Hak de hårdkogte æg fint og bland dem i mayonnaisen.
Smag til med karse, karry samt salt og peber.
Tynde skiver afskorpet sandwichbrød dækkes med blandingen og endnu et stykke brød lægges ovenpå.
Del sandwichen i små trekanter, eller skær den i små aflange stykker.
Laksesandwich
Ingredienser
- 300 g varmrøget laks
- ca 3 spsk mayonnaise, gerne hjemmerørt
- 1 stor spsk cremefraiche
- 2-3 spsk finthakket dild
- 1 spsk hakkede kapers
- lidt skal fra en økocitron
- salt og peber
- sandwichbrød
Små lækre bidder med kapers, dild og citronskal.
Fremgangsmåde
Bland mayonnaise og cremefraiche med dild, kapers og citronskal.
Hak den varmrøgede laks fint og bland den i mayonnaisen. Smag til med salt og peber. Sandwichbrød skæres i tynde skiver og skorperne skæres af.
Dæk halvdelen af brødskiverne med et jævnt lag af lakseblandingen og læg endnu en skive brød ovenpå. Det er ikke nødvendigt med smør.
Del dem i fire små trekanter, eller skær dem i mindre, aflange 'fingersandwich'.