På yggenyk.dk bruger vi cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på yggenyk.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik.
Brune kager
Ingredienser
- 250 g smør
- 125 g brun farin
- 250 g sirup
- 1 tsk. stødt nellike
- 1 tsk stødt ingefær
- 1 spsk stødt kardemomme
- 1 spsk stødt kanel
- 50 g smuttede mandler, finthakkede
- 1 tsk fintrevet økologisk appelsinskal
- 1½ tsk potaske
- 1 spsk lunet vand
- ½ kg mel
Fremgangsmåde
Kom smør, farin og sirup i en gryde, og smelt det over middel varme.
Lad det forsigtigt komme op til kogepunktet, og tag gryden af varmen.
Rør nellike, ingefær, karde-momme, kanel, mandler og appelsinskal i sukkermassen.
Opløs potasken i lidt lunet vand, og rør det i sukkermassen.
Tilsæt mel, og rør, til dejen er blank. Lad den køle lidt af, og rul den i tykke pølser.
Pak dem i plastfolie, og frys dem til næste dag (eller i et par uger, hvis du er i god tid).
Tag dejen direkte fra fryseren, og skær den i tynde skiver.
Bag brunkager på bageplade med bagepapir ved 200° i 5-7 minutter.
Lad brunkagerne køle af på bagepladen.
<google>DANSK</google>