Farseret and
4-6 personer
Tilberedningstid: ca. 3 1/2 time
Arbejdstid: ca. 3/4 time
- Julius Traditionel And af pekingracen fra Fakta 2600 g smager kanon godt og kan fås på tilbud for en halvtredser.
- Hvis man steger to af dem er der rigeligt til 6 personer.''
- Det er hurtigere at stege 2 små ænder end een stor da stegetiden afhænger af vægten.
- Faktas rødkål til femenhalv smager også ganske fortrinligt.
Ingredienser
- 1 and ca. 3 kg med indmad (renset)
- 2 spsk groft salt
- peber fra kværn
Til farsen
- 2 tykke skiver franskbrød (ca. 50 g)
- 1½ dl rødvin
- 1/4 kg hakket oksekød
- 1/4 kg hakkede champignon
- 10 hakkede oliven
- 1 tsk salt
Til sovsen
- 2 dl rødvin
- 1 dl vand
- salt, peber
- mel til jævning
Fremgangsmåde
Fjern evt. rester af fjer og indvolde samt overflødigt fedt ved andegumpen. Skær hals og evt. vingespidser af.
Dup anden tør ud- og indvendigt med køkkenrulle.
Gnid salt og peber indvendigt og udvendigt.
Fransk brødet afskorpes og udblødes i rødvinen.
Oksekødet røres med champignon, oliven, franskbrød, indmad og salt.
Fyld farsen i anden og luk med kødnåle.
Læg anden på brystet i ovnen på en rist over en bradepande.
Sæt den nederst i ovnen ved 175°C i 15 min.
Hæld afsmeltet fedt i bradepanden fra, så det ikke bruner.
Vend anden med brystet opad og hæld lidt vand og rødvin i bradepanden.
Beregn ca. 45 min. stegetid pr. kg.
Stik med en kødnål i låret, og når saften er klar, er kødet gennemstegt.
Efterbrun anden ved 225°C eller ved grill, hvis den ikke har fået nok farve.
Tag anden ud af ovnen når den er færdig. Lad den hvile ca. 15 min. for den trancheres.
Hæld skyen i en gryde , og skum fedtet fra.
Jævn sovsen med lidt meljævning, og snag til med salt op peber.
Anret anden på et fad, og kom den 5-10 min tilbage i ovnen så fadet bliver varmt, og skindet sprødt.
Pas på skindet ikke får for meget.
Tip
Kold parteret and dækket med alufolie kan varmes i ovnen ved 175 grader ca. 20 min. Derefter steges uden alufolie ved 225 grader til skindet er sprødt.
<google>DANSK</google>