Kylling i hvidvin

From Yggenyk
Revision as of 03:49, 23 December 2016 by WikiSysop (talk | contribs)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to navigation Jump to search

Ingredienser

  • 1 kylling
  • 1 kvist frisk rosmarin
  • 2 spsk olivenolie
  • 0,5 - 0,7 liter hvidvin
  • cayennepeber
  • salt & peber
  • 2-3 fed hvidløg
  • fintrevet peberrod
  • 100 g smør
  • en sjat fløde

Fremgangsmåde

Rør smør, hvidløg, fintrevet peberrod og lidt salt sammen til en kryddersmør.
Rens kyllingen og del den i 2 halve.
Krydr kyllingen på alle sider med salt, rosmarin og peber.
Læg de 2 kyllingestykker i et fad, og sæt det i ovnen ved 180º varmluft. Efter 20-30 minutter tilsættes hvidvinen.
Lidt af kryddersmøret fordeles på oversiden af kyllingen.
Kyllingen dækkes med folie, og sættes tilbage i ovnen.
Det er vigtigt med folien, ellers bliver peberroden svedet.
Kom lidt mere kryddersmør over hvert 10-15 minut.
Kyllingen skal ialt stege ca. 5 kvarter til 1½ time, alt efter størrelse.
De sidste 15 minutter, kommes en sjat piskefløde i fadet.
Smag sovsen til med lidt cayennepeber.

Serveres med løse ris og salat.

<google>DANSK</google>

id=siteTree