Boller i karry - med smag

From Yggenyk
Revision as of 10:49, 31 December 2016 by WikiSysop (talk | contribs)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to navigation Jump to search

Boller i karry (4 personer)

Ingredienser

Bollerne
  • ½ kg hakket kalv og flæsk
  • 1 stort finthakket løg
  • 1 meget fintreven mellemstor persillerod eller selleri
  • 1 tsk friskstødt allehånde
  • 1 æg
  • 1 dl havregryn
  • 1-1½ dl danskvand med brus (eller mælk)
  • salt
  • peber
Kogevandet (kun så det lige er nok og dækker)
  • 1 stort løg med pil i kvarte
  • 4 laurbærblade
  • salt
  • peber
  • 1 spsk eddike
  • 1 spsk enebær
Karrysovsen
  • 1,5 spsk smør
  • 2-3 almindelige spiseskefulde karry eller mere efter smag
  • 4 spsk mel
  • 2 dl minimælk
  • ca 4 dl suppe fra bollerne
  • lille revet æble
  • salt
  • peber
  • ½ spsk eddike
  • Knivspids sukker
  • ½ dl kaffefløde

Fremgangsmåde

Alle ingredienser til bollerne piskes med røremaskine (eller elpisker) til farsen er smidig, ca. 5 minutter.
Form dem til ca 14 boller og kog dem i det krydrede vand i ca. 7 min.
Tag bollerne op og hold dem varme. Kog suppen ind og si den til sidst.

Smelt smørret i en gryde og brænd karryen af i et minuts tid.
Hæld mel i og tilsæt suppen lidt ad gange under kraftig piskning.
Hæld suppe og mælk i til ønsket konsistens.
Smag til med fløde salt, æble, eddike, sukker.

<google>DANSK</google>

id=siteTree