Brun sauce

From Yggenyk
Revision as of 06:56, 5 February 2017 by WikiSysop (talk | contribs)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to navigation Jump to search

Ingredienser

  • 1 liter kalve købefond
  • 2 skalotteløg
  • 1-2 stængler blegselleri alt efter størrelse
  • 2 gulerødder
  • 2-3 spsk vineddike
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stor spsk tomatpure
  • timian gerne frisk
  • persille hvis du har noget i haven
  • 2 laurbærblade
  • olivenolie
  • 2 spsk hvedemel
  • 2 spsk smør
  • 2 dl piskefløde
  • salt
  • peber
  • sukker
  • kulør

Fremgangsmåde

Snit grøntsagerne fint.
Sauter skalotteløg, blegselleri og gulerødder i olivenolie.
Kom vineddiken i, og lad det koge væk.
Tilsæt tomatpure og hvidløg, og lad det simre et øjeblik.
kom fond og resten af ingredienserne i, og lad det småkoge i en ½ times tid.
Lav en opbagning af smør og mel den skal ende med at ligne lys karamel.
Rør saucen i opbagningen, og lad den koge igennem i ca. 20 min.
Tilsæt fløde, kog igennem og smag til med salt, peber og sukker.
Smag til med salt peber og sukker.
Giv evt. saucen lidt kulør.

<google>DANSK</google>

id=siteTree