På yggenyk.dk bruger vi cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på yggenyk.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik.

Brun sauce

From Yggenyk
Revision as of 06:56, 5 February 2017 by WikiSysop (talk | contribs)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to navigation Jump to search

Ingredienser

  • 1 liter kalve købefond
  • 2 skalotteløg
  • 1-2 stængler blegselleri alt efter størrelse
  • 2 gulerødder
  • 2-3 spsk vineddike
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stor spsk tomatpure
  • timian gerne frisk
  • persille hvis du har noget i haven
  • 2 laurbærblade
  • olivenolie
  • 2 spsk hvedemel
  • 2 spsk smør
  • 2 dl piskefløde
  • salt
  • peber
  • sukker
  • kulør

Fremgangsmåde

Snit grøntsagerne fint.
Sauter skalotteløg, blegselleri og gulerødder i olivenolie.
Kom vineddiken i, og lad det koge væk.
Tilsæt tomatpure og hvidløg, og lad det simre et øjeblik.
kom fond og resten af ingredienserne i, og lad det småkoge i en ½ times tid.
Lav en opbagning af smør og mel den skal ende med at ligne lys karamel.
Rør saucen i opbagningen, og lad den koge igennem i ca. 20 min.
Tilsæt fløde, kog igennem og smag til med salt, peber og sukker.
Smag til med salt peber og sukker.
Giv evt. saucen lidt kulør.

<google>DANSK</google>

id=siteTree