[dismiss]
På yggenyk.dk bruger vi cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på yggenyk.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik.
Pastasalat
Jump to navigation
Jump to search
Ingredienser
- 250-350 g pasta penne (tør vægt) - De Cecco Penne rigate nº 41 er rigtig gode
- ½ l cremefraiche 18%
- 2 gulerødder
- 2 røde eller gule peberfrugter
- 1 lille løg (hvis det er stort så brug kun halvdelen)
- 1-2 stængler blegselleri
- 2-3 fed hvidløg
- 2 tsk Dijon sennep
- 1 tsk salt
- peber
Fremgangsmåde
Kog pastaen (uden olie, kun med salt), og lad den køle af til køleskabstemperatur.
Gulerødderne skæres i tændstikstykke små stave, eller rives.
Peberfrugterne skæres i tændstikstykke små stykker.
Blegselleri i tynde skiver.
Løget hakkes fint.
Bland cremefraiche med presset hvidløg, sennep, salt og peber.
Kom grøntsagerne i blandingen og vend rundt til de er ensartet fordelt.
Tilsæt pasta (den skal være helt kold), og lad det trække i køleskabet i en times tid.
Forslag til variationer - brug en eller flere af disse ingredienser
- 2 tsk karry
- et lille bundt forårsløg i fine skiver
- 1 agurk i meget små stykker
- 2 dl majs
- friske krydderurter, f.eks. basilikum, purløg, timian eller persille (hvis du bruger persille kan den ikke gemmes)
- 1-2 pakker bacon stegt i 2 cm lange stykker
- squash i tændstikstykke små stave
- citronsaft
<google>DANSK</google>