På yggenyk.dk bruger vi cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på yggenyk.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik.
Tomatsuppe
Ingredienser
- 1 kg modne cherrytomater på stilk, gerne både røde og gule
- 4 store tomater
- 1 frisk rød chili
- 4 fed hvidløg
- 2 små rødløg
- 4 spsk balsamicoeddike
- 1 lille bdt frisk basilikum
- olivenolie
- groft salt
- groft sort peber
- cremefraiche
- ciabattabrød
Fremgangsmåde
Stil alle ingredienser og alt grej parat. Tænd ovnen på 220° og sæt en stor gryde over lav varme. Monter standardkniven i foodprocessoren.
Pluk tomaterne af stilkene, men lad nogle af de grønne toppe blive siddende.
Skær store tomater i kvarter og fordel alle tomaterne i en bradepande.
Dryp generøst med olivenolie og krydr med salt og peber.
Flæk og udkern chilien og kom den op i.
Kvas 4 pillede fed hvidløg i.
Vend alt hurtigt sammen og sæt det på øverste rille i ovnen i 12-15 min.
Pil løgene, hak dem groft og kom dem op i den varme gryde med en sjat olivenolie og lidt salt.
Skru op til middel varme og lad løgene stå og blive bløde, rør rundt af og til.
Rør 4 spsk balsamico i løgene og lad den koge ind.
Tag bradepanden med tomater ud af ovnen og hæld det hele op i gryden med løg.
Riv ciabattabrødet i 8 lige store stykker og ned i en anden bradepande. Hæld generøst med olivenolie over ledsaget af et nip salt og stil panden på nederste rille i ovnen. Se til dem - hvis de er sprøde og gyldne, så sluk for varmen, men lad dem blive i ovnen og holde sig varme.
Blend det hele til en grov konsistens med en stavblender.
Tilsæt næsten al basilikum, og blend en gang mere.
Hæld din tomatsuppe op i en stor serveringsskål.
Pynt med med en klat cremefraiche, nogle basilikumblade og et dryp ekstra-jomfruolivenolie.
Stil skålen på bordet sammen med en stabel suppeskåle og bradepanden med croutoner fra ovnen.
Fremgangsmåde: Croutoner
<google>DANSK</google>