Hvide asparges

From Yggenyk
Revision as of 19:23, 24 March 2018 by WikiSysop (talk | contribs)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to navigation Jump to search

Ingredienser

  • 1 kg hvide asparges ca. 1 kg (16 styk)
  • 1 tsk sukker
  • salt
  • smør

Fremgangsmåde

Asparges skrælles på langs, og den nederste centimeter skæres af.
Bring vand i kog i en stor fladbundet stegegryde.
Tilsæt 2 tsk salt og 1 tsk sukker.
Når vandet koger kommes asparges i, og de koges i 6-10 min.
Serveres straks med frisk smør, og salt eller Sauce Mousseline.

Kan også serveres som tilbehør til en god bøf.

Sauce Mousseline

Ingredienser

  • 2 æggeblommer
  • 140 g smør
  • 1/2 tsk salt
  • 3 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 dl piskefløde
  • groft peber

Fremgangsmåde

Kom smør i en gryde og lad det smelte langsomt ved svag varme.
Hæld derefter forsigtigt det klarede smør i en skål, og kasser vallen.

I en ren gryde piskes æggeblommer med citronsaft og salt under lav varme, indtil æggeblommerne begynder at tykne.
Sluk varmen og pisk kraftigt det klarede smør i, som tilsættes lidt efter lidt.

Pisk fløden til en luftig flødeskum, og vend den i saucen, som derefter smages til med salt og en smule peber.

<google>DANSK</google>

id=siteTree