BBQ Pulled Kalv

From Yggenyk
Revision as of 13:35, 1 December 2024 by WikiSysop (talk | contribs)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to navigation Jump to search

Ingredienser

  • 1,5-2 kg kalveroast
  • 2 løg
  • 4 fed hvidløg

BBQ-marinade

  • 1/2 kop mørk soja
  • 1/3 kop BBQ-sauce
  • 2 spsk honning
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk røget paprika
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk sort peber
  • 1 tsk stødt kommen

Fremgangsmåde

Marinering
Bland alle marinadeingredenserne i en skål.
Massér marinaden grundigt ind i kalveroasten.
Lad kødet marinere i køleskabet i minimum 2 timer, gerne natten over.

Forberedelse
Tag kødet op af køleskabet 1 time før tilberedning.
Skær løgene i grove stykker og placér dem i bunden af en stegeso eller slowcooker.
Knus hvidløgsfedene og drys dem over løgene.

Stegning
Forvarm ovnen til 140°C.
Anbring den marinerede kalveroast oven på løgene.
Hæld eventuel resterende marinade over kødet.
Dæk til med låg.
Steg i 4-5 timer, indtil kødet er mørt nok til at trække fra hinanden.
Tjek kødet undervejs og tilsæt lidt vand/væske hvis det ser tørt ud.
Jo langsommere og lavere temperatur, jo mere mørt bliver kødet.

Tag kødet op og træk det fra hinanden med to gafler.
Vend kødet i den resterende sauce fra stegeformen.

Server på varme burgerboller.
Top med coleslaw eller syltede agurker.
Tilbehør: Ekstra BBQ-sauce, friske salater.

Kan opbevares i køleskabet i 3-4 dage.

God fornøjelse!

id=siteTree